Se por algo se caracteriza o Concello da Baña, ademais de pola súa paisaxe e as súas xentes, é pola súa destacada gastronomía, con produtos de primeira calidade que conservan o xeito de elaboración de anos e xeracións anteriores.

Cabe salientar sobre todos eles un produto de marcada tradición na zona que está en pleno proceso de recoñecemento fóra das fronteiras comarcais: a filloa da pedra, elaborada a base de trigo do país, ovos caseiros, auga e sal, e á que na Baña lle adican unha festa gastronómica na fin de semana anterior ao domingo de entroido.

Co fin de dala a coñecer fóra do municipio, e ao mesmo tempo promocionar o concello e as súas excelencias, a Asociación Filloas da Pedra participa en numerosos eventos.

Pero na Baña non só destacan as filloas, senón que hai outras delicias:

  • Bacallau e riles ao xerez (especialidade de Casa Salvador)
  • Costeleta á pedra e polbo (especialidade da Parrillada O Val de Barcala)
  • Polos picantóns (especialidade da Parrillada Begomar)
  • Xamón serrano (especialidade de Casa Aurelio)

 

ONDE COMER

 

RESTAURANTE 

CONTACTO

ENDEREZO

Casa Salvador

981 885 312

Seoane, 23. San Xoán de Barcala

Taberna do Barro

658 551 899

Barro de Arriba, 15. O Barro

Parrillada O Val de Barcala

981 886 155

Espiño, 11. San Xoán de Barcala

Restaurante O Arranca

981 894 006

O Cruceiro. Ordoeste

Restaurante Begomar

678 140 976

Barreiro, 7. Corneira

Café Bar O Chiviri 671 397 677 Faílde, 13. Suevos