Se por algo se caracteriza o Concello da Baña, ademais de pola súa paisaxe e as súas xentes, é pola súa destacada gastronomía, con produtos de primeira calidade que conservan o xeito de elaboración de anos e xeracións anteriores.
Cabe salientar sobre todos eles un produto de marcada tradición na zona que está en pleno proceso de recoñecemento fóra das fronteiras comarcais: a filloa da pedra, elaborada a base de trigo do país, ovos caseiros, auga e sal, e á que na Baña lle adican unha festa gastronómica na fin de semana anterior ao domingo de entroido.
Co fin de dala a coñecer fóra do municipio, e ao mesmo tempo promocionar o concello e as súas excelencias, a Asociación Filloas da Pedra participa en numerosos eventos.
Pero na Baña non só destacan as filloas, senón que hai outras delicias:
- Bacallau e riles ao xerez (especialidade de Casa Salvador)
- Costeleta á pedra e polbo (especialidade da Parrillada O Val de Barcala)
- Polos picantóns (especialidade da Parrillada Begomar)
- Xamón serrano (especialidade de Casa Aurelio)
ONDE COMER
RESTAURANTE |
ENDEREZO |
|
Casa Salvador |
981 885 312 |
Seoane, 23. San Xoán de Barcala |
Taberna do Barro |
658 551 899 |
Barro de Arriba, 15. O Barro |
Parrillada O Val de Barcala |
981 886 155 |
Espiño, 11. San Xoán de Barcala |
Restaurante O Arranca |
981 894 006 |
O Cruceiro. Ordoeste |
Restaurante Begomar |
678 140 976 |
Barreiro, 7. Corneira |
Café Bar O Chiviri | 671 397 677 | Faílde, 13. Suevos |